Кадър: фейсбукКандидат-кметът на София Мая Манолова се срещна с жители, собственици на

...
Кадър: фейсбукКандидат-кметът на София Мая Манолова се срещна с жители, собственици на
Коментари Харесай

Мая Манолова се срещна с жители, собственици на земи от кв. “Горубляне”

Кадър: фейсбук

Кандидат-кметът на Со фия Мая Манолова се срещна с поданици, притежатели на земи от кв. “Горубляне ”, които стачкуват против ниските компенсации, които ръководещите им оферират. Хората стачкуват и против блокирането на реституираните им парцели.

Протестиращите посрещнаха Манолова с думите " октомври ще бъде Мая ".

" Благодаря за поканата да се включва във вашия митинг. Докато пътувах насам си мислех, че най-трудното предизвикателство в тази кандидат-кметска акция е когато против мен стои цялата машина на властта, само че когато дойдох осъзнах, че някой от вас се борят за парцелите си от над 30 години. Трудната задача е пред вас. Затварянето на " Цариградско шосе "  е израз на невъзможност. Стоях до вас и настояванията ви, още до момента в който бях омбудсман, и като претендент за кмет също ще го върша. Смятам, че правата ви би трябвало да бъдат предпазени ", съобщи Манолова пред протестиращите.

" Наясно съм с всички перипети пред вас. Последният удар с построяването на частта от скоростният път от Младост, то желанието за обезщетение от 15 000 евро, при пазарни цени с пъти по-големи, в действителност е насмешка. Следим по какъв начин се промени цената на магистралата- от 5 милиона лв. на км, цената стана 25 милиона лв.. Цената се подвигна, а вашите парцели поевтиняха ", сподели още тя.

" Протестиращи обявиха, че не са против зелените зони и чистият въздух. Специалисти споделят, че не са нужни огромни паркове в пешеходен град, а дребни паркчета на доста места в града ", разяснява протестираща.

" Вие имате конституционното право на частна благосъстоятелност, там където има обекти с публични ползи би трябвало да има обективни пазарни обезщетени. Има потребност от фонд за обезщетяване на жителите, тъй като вашият проблем го има в още няколко квартала. Ако стана кмет на София ще се погрижа да има отпуснали милиони за подобен фонд ", заяви Мая Манолова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: